Szükséges előzetes vizsgálatok

ID-10077948A fogászati implantátum behelyezése a gondos tervezés mellett alapos előzetes vizsgálatokat, olykor előzetes beavatkozásokat is igényel. Páciense válogatja, hogy milyen hosszúra nyúlik az első vizsgálat és a végleges fogpótlás behelyezése közötti idő. Előfordulhat, hogy egy meglazult fogat el kell távolítani és várni kell a gyógyulásra, vagy szükségessé válik az arcüreg emelése, esetleg a röntgenvizsgálat gyulladásos folyamatokra utaló nyomot talál. Ezek olyan jelenségek a szájüregben, amelyeket az implantátum behelyezése előtt felelőtlenség nem orvosolni.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb esetleges problémát kizárjuk, vagy a meglévőket megtaláljuk és orvosolni tudjuk őket, az alábbi vizsgálatokra mindenképp szükség lesz:

panoramicPanoráma röntgenfelvételre, az előzetes tájékozódás és a műtét körülbelüli, előzetes megtervezéséhez. A felvételen az orvosa megtalálhatja az esetleges gyökér körüli gyulladásokat és jól hasznosítható képet kap arról is, hogy az állcsontjában lévő fogai milyen állapotban vannak: szükséges-e valamilyen előzetes kezelést végezni rajtuk (példáulgyökérkezelést), vagy indokolt-e valamelyik fog eltávolítása.

CB3D Cone Beam CT felvételre ahhoz, hogy orvosa a műtétet pontosan megtervezhesse. A 3D Cone Beam CT felvételen a műtétet végző orvos minden síkot jól lát, emellett fontos méréseket is elvégezhet: megállapíthatja a csontvastagságot (az arcüreg és a csontfelszín közötti távolságot, képet kaphat a fontos anatómiai képletek pontos helyzetéről (arcidegek), vagyis minden olyan információt leolvashat a felvételről, amely a precíz és biztonságos műtét elvégzéséhez elengedhetetlen.

Rendelőnkben a VIP Dental CBCT és Röntgen Központokban készített felvételeket tudjuk megtekinteni, így kérjük, 3D Cone Beam CT-iket itt készíttessék.