ID-10045816

A fogak elszíneződését számos tényező okozhatja. Többnyire az elfogyasztott étel és italok okozzák a fogak elszíneződését, de okozhatják gyógyszerek is, a fogkő, illetve a dohányzás, kávé és tea fogyasztása is. Szerencsére van lehetőség arra, hogy a fogak visszanyerjék eredeti fehérségüket, éppen ezért ma már szinte nincs is rendelő, ahol a fogfehérítés ne tartozna a napi rutin beavatkozások közé. Rendelőnkben kizárólag fájdalommentes és kímélő fogfehérítést alkalmazunk.

 

 

 

Milyen típusú fogfehérítés létezik?

 

A fogfehérítésnek számos módja létezik. Hagyományos típusa a hidrogén-peroxid tartalmú anyagokkal végzett fehérítés. Ennek előnye, hogy képes több színárnyalatnyi fehérítésre. Mivel a hidrogén-peroxid egy erős oxidáló szer, a hagyományos fehérítésnek számos hátulütője is van. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a hidrogén-peroxid bomlásakor felszabaduló erősen oxidáló oxigén képes a fogzománc bizonyos fokú károsítására is. Mindemellett az ínyvédő nem megfelelő illeszkedése esetén komoly fájdalomérzetet is kiválthat.

 

ID-10076907Kevésbé agresszív oxidálószer, de hatékony, egy eljárás alatt két-három árnyalatnyi fehéredést is képesek produkálni a perborát alapú fogfehérítő szerek. A kívánt hatást a legkevesebb mellékhatással ugyanis ezzel az eljárással tudjuk a leghatékonyabban elérni fájdalom és a fogzománc károsítása nélkül, igaz, fehérítő hatása nem annyira látványos, mint a hidrogén-peroxid alapú fehérítőké.
 
Rendelőnkben lehetőség van a peroxid mentes, illetve a hidrogén peroxidos fogfehérítés elvégzésére is.

Szükséges más kezelés is a fogfehérítés előtt?

 

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Van, akinél szükséges, van, akinél nem. Általában javasoljuk, hogy a fogfehérítést egy alapos fogkőeltávolítás és polírpasztás polírozás előzze meg, így tudjuk ugyanis garantálni, hogy a fog látható felszínén a fehérítő anyag valóban érintkezzen a zománc felszínével, és a fogak teljes felszínén kifejtse fehérítő hatását.