GY.I.K.

Miért kell 3-6 havonta kontrollra visszajárni fogpótlás esetén?

 

 

A fogpótlás fogorvosi kontrolljára azért van rendszeresen szükség, mert az orvosa így tudja rendszeresen ellenőrizni, hogy a fogpótlás nem mozdult-e el, megfelelően tart-e a rögzítés, illetve azért is, mert így tudja nyomon követni, hogy Ön betartja-e a garancia feltételeként megszabott szájhigiénés előírásokat.

 

Az implantációs fogpótlás miért vesz igénybe több hónapot?

 

Az implantáció során egy titánium műgyökeret ültetnek az állcsontba. Ahhoz, hogy az implantátum stabilan rögzüljön a csontállományban, legalább három hónapnak kell eltelnie, ennyi idő ugyanis minimum kell ahhoz, hogy a műgyökér körüli csontszövet újjáépüljön és megszilárduljon.

 

Előfordulhat, hogy a higiéniai előírások betartása mellett is kiesik az implantátum?

 

Sajnos igen. Az implantátum beültetésének első pár hete az implantátum rögzülése szempontjából kritikus. Ha ebben az időben egy komolyabb fertőzés következtében az immunrendszere legyengül, a leggondosabb szájápolás mellett is kieshet az implantátum. Ez azonban nem jár a garancia elvesztésével, tehát ha az orvosi előírások betartása mellett előre nem látható egészségügyi ok miatt az implantátum kiesik, annak újbóli beültetését garanciálisan vállaljuk.

 

Miért nem lehet titánium implantátum felépítményre cirkónium koronát tenni?

 

Természetesen lehet, de nem érdemes. A cirkónium korona lényege a fényáteresztő képessége. Ha azonban a korona belsejében egy nem fényáteresztő fém felépítmény van, a cirkónium fényáteresztéséből fakadó előnye egyszerűen elveszik. Amennyiben mindenképp cirkónium koronát szeretne az implantátumra, válassza a cirkónium felépítményt – bár annak költségei lényegesen magasabbak, ezzel a választással a valódi foghoz megtévesztésig hasonló fogpótlás érhető el.

 

Miért fontos a rendszeres dentálhigiéniai kezelés?

A dentálhigiéniai kezelések azért fontosak, mert azokkal sok baj megelőzhető. A legfontosabb a fogkő eltávolítása, az ugyanis a baktériumok melegágya. A fogkő rendszeres (legalább félévenkénti) eltávolításával kivédhetők az olyan szájüregi bajok, mint a fogszuvasodás, ínygyulladás, vagy a komolyabb parodontológiai betegségek, amelyek a fogak kihullásához is vezethetnek.