Porcelán héjak

ID-100107485A teljes porcelán héjakat elsősorban nem foghiányok pótlására, hanem formai hibák, elszíneződések vagy egyéb esztétikai hibák elrejtésére javasoljuk. Bár gondos tervezést és nagy fokú precizitást igényel úgy a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, a befektett munka egy esztétikus, ragyogó felszínű fogban térül meg.

 

A porcelán héjak ráadásul nem teszik szükségessé a fogak csiszolását, csupán 0.6-1 mm vastag zománcréteg csiszolására van szükség. A csiszolást követően a fogorvos lenyomtatot vesz a fogról, amelyre a rögzítendő héjat a fogtechnikai laboratóriumban készítenek el, természetesen a többi foggal harmonizáló színben.

 

A héj elkészülsééig ideiglenes héj kerül a fogakra, amelyre érdemes odafigyelni, mivel nem a végleges ragasztásra szolgáló ragasztóval kerül felhelyezésre, így könnyebben leeshet.

 

A fogtechnikából a rendelőbe érkező héjat ezután nagy odafigyeléssel kell a fogakra ragasztani. Erre speciális ragasztót használunk, amely kémiai kötést létesít a fogzománc külső és a héj belső rétege között.

 

A ragasztást követő rövid polírozást követően pácienseink ragyogó, esztétikai hibáktól mentes mosollyal távozhatnak rendelőnkből!