COVID-19 Tájékoztató

Kedves Pácienseink!


Rendelőnk a Nemzeti Népegészségügyi Központ 15150-2/2020/EÜIG számú határozatában foglaltak szerint – mely feloldotta a nem sürgős fogászati kezelések végzésére vonatkozó tilalmat – fokozatosan, a járványveszélyre való tekintettel a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma 2020. május 4-én kiadott eljárásrendje szerint kellő óvatossággal és körültekintéssel hamarosan újra fogadni tudja Önöket.

Első lépésben telefonon keressük meg azokat a pácienseinket, akiknek a meglévő időpontjait a kényszerleállás érintette, ezt követően, május 18-tól bejövő hívásokat is tudunk fogadni.

Az időpontok beosztásánál szintén az eljárásrendben foglaltakat tekintjük irányadónak.

Elsőbbséget élveznek a sürgős beavatkozások – sürgősségi beavatkozást igénylő pácienseinket tehát mihamarabb igyekszünk fogadni. Ezt követően történik a már elkezdett és a krónikus fenntartó kezelések folytatása, legvégül pedig az előző két kategóriába nem tartozó kezelések elkezdése történik.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az egy napra eső kezelések, vagyis az adott napi időpontok beosztása tekintetében a megszokottakhoz képest kevesebb rugalmasságot tudunk biztosítani Önöknek.

Az egy kezelőben egy napon elvégzett kezelések esetében a rendelési idő elején azokat a kezeléseket végezzük, amelyek a legkevesebb aeroszol képződéssel járnak (gyökérkezelés, gyökércsatorna átöblítés, foghúzás, fogszabályozó aktiválás, lenyomatvétel, stb.). Azokat a kezeléseket, amelyek a vizet porlasztó kézidarabok használatát (műtétek, fogtömés, fogkő eltávolítás, csiszolás) igénylik, a rendelési idő vége felé végezzük.

Módosulnak a rendelőbe érkezés szabályai is, az alábbiak szerint:

  • A rendelőbe a megbeszélt időpontnak megfelelően pontosan érkezzenek!
  • A rendelő egész területén egészen addig, amíg a kezelést el nem kezdik, a maszk viselése kötelező.
  • A váróban a lehető legkevesebb vendég tartózkodhat. Kérjük, egyedül érkezzenek a kezelésre. Kísérő csak kiskorú, gyámság alatt álló, vagy önmagát korlátozottan ellátni képes személlyel együtt érkezhet, a maszk és a cipővédő használata a kísérő részére is kötelező. A kísérő a váróban foglalhat helyet, a kezelőben csak kivételes és indokolt esetben tartózkodhat.
  • A rendelőbe belépés előtt kollégáink infravörös hőmérővel testhőmérsékletet mérnek. Láz, vagy hőemelkedés esetén a tervezett kezelést – sürgősségi beavatkozás kivételével – nem végezzük el. COVID gyanú esetén kérjük, háziorvosával vegye fel a kapcsolatot. COVID gyanús pácienseink számára következő időpontot csak negatív PCR eredmény felmutatása mellett tudunk adni.  
  • A testhőmérséklet mérést követően húzza fel az egyszer használatos cipővédőt, majd a kihelyezett tájékoztatóban foglaltak szerint alaposan mossa meg a kezeit. Kézmosás után használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt is.
  • Mindezek után töltse ki a COVID kérdőívet.
  • Ezt követően a kollégák adnak Önnek egy műanyag poharat, benne 1% Hyperol oldattal. Ezzel öblögessen és gargalizáljon 1 percen keresztül. Az oldatot ne nyelje le, hanem köpje vissza a pohárba.
  • Mindezek után foglaljon helyet a székben, a kezelés megkezdhető.

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, maximálisan működjenek együtt kollégáinkkal!